Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2011

Mansikkakierre-cupcakes



Tänään on vietetty tyttäreni yksivuotis syntymäpäivää, paljon onnea rakas!
Tarjolla oli muunmuassa näitä herkkuja. Syntymäpäivien suunnitteluvaiheessa ajattelin että jotain kuppikakkuja haluan tehdä, joissa on tämä ihanan makuinen suklaakuorrutus päällä jota olen ennenkin tehnyt. Syntymäpäivien teemana oli pinkki ja perhoset, joten sokerimassasta tehdyt perhoset päätyivät koristamaan myös näitä. Ajattelin että näissä pitäisi olla muutakin hempeää "prinsessamaista" kuin perhoset, jotenka sain idean mansikkakierteestä. Kuorrutekierteen pursottaminen ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin aluksi ajattelin, mutta tyytyväinen olen lopputulokseen. Mansikkapirtelöä ja suussasulavaa suklaata -siltä tämän on tarkoitus maistua. ;)
  Ensiksi täytyi löytää ohje, josta saisi mureita ja kuohkeita muffinsseja! Joillakin ohjeilla nimittäin on tullut kovahkoja, vaikka ne kuinka oikeaoppisesti on valmistanut. Tämän ohjeen löysin lähempää kuin arvasinkaan, omasta vanhasta ohjekirjasesta, johonka olen joskus lapsena kirjoittanut ylös äidiltä ja sukulaisilta saamiani  leivontaohjeita. ..Jostain muistui mieleen mielikuva isoista, mureista muffinsseista, joissa oli IIIISOJA jättiläissuklaapaloja.. Vai liekö aika kullannut muistot. -Ja lapsen silmin kaikki herkut tuntui suuremmilta kuin olikaan. :) 
No mutta tämä lapsuudesta tuttu resepti pääty silti tämänkertaiseksi ohjeeksi, ja lopputulos oli hyvä. Mureita ja kuohkeita muffinsseja, aivan kuten muistelinkin.

Cupcakes (12 kpl)

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1,5 dl rouhittua suklaata
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa sulatettu voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi rouhittu/paloiteltu suklaa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Suklaarouhe



Kuorrutteet:

suklaakuorrutus
  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 200 g suklaata
Vatkaa sula voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa pienissä erissä ja lisää vaahdon joukkoon.

Mansikkakuorrutus
  • 50 g voita
  • 1 dl mansikkatomusokeria
Vatkaa sula voi ja mansikkatomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

-Laita Pursotinpussiin tylla (esim. tähtitylla). Laita toiseen pursotinpussiin mansikkakuorrutetta ja leikkaa pussin nurkka auki. Lisää pursotinpussi, jossa on mansikkakuorrutetta, toisen pursotinpussin sisään (jossa on tylla). Täytä sitten pursotinpussiin suklaakuorrutetta. 
Eli kaksi pursotinpussia sisäkkäin, ulommaisessa pussissa on suklaakuorrutetta ja sisemmässä on mansikkakuorrutetta. 

Mansikkasuklaakuorrute pursotinpusseissa

Pursota päälle kuorrutekierteet ja koristele vaikka nonparelleilla ja sokerimassakoristeilla. Näihin tein perhoset pinkiksi värjätystä sokerimassasta silikonimuotilla.


Kuorrutekierre

Sokeriperhonen

3 kommenttia:

  1. Oi, täällähän on vaikka mitä herkkuja, laitankin sinut Linkkilistalle :)

    VastaaPoista
  2. Ihania..!! Kerrohan ummikolle, että miten helpoiten saa tuollaista suklaarouhetta tehtyä..?? :)

    VastaaPoista
  3. Sulla on tosi kivoja reseptejä täällä, jään seuraamaan! :)

    VastaaPoista