Sivut

torstai 23. kesäkuuta 2011

Suklaacupcakes

 

Tumma suklaakuorrutus ja valkosuklaapalat ovat näiden taivaallisen hyvien muffinien salaisuus!! Ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani! Näitä tein valmiiksi pakkaseen juhannukseksi, tosin meinasivat loppua ennenkuin ehtivät pakkaseen. ;)


Ainekset:
  • 225g vehnäjauhoja
  • 2,5tl leivinjauhetta
  • 3,5rkl kaakaojauhetta
  • 85g voita
  • 100g sokeria
  • 2 munaa
  • 4 rkl maitoa
  • 60g valkosuklaahippuja
Kuorrute:
  • 100g voita
  • 2dl tomusokeria
  • 200g tummaa suklaata
Koristeet:
  • Nonparelleja
  • sokerimassasta tehtyjä kukkia sekä sokerihelmiä

Laita uuni lämpeneen 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot, maito ja suklaapalat.
Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja lisää vaahdon sekaan vatkaten. Kuorruta tähtityllalla jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele nonparelleilla ja sokerimassakukilla.

3 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen näköisiä. Näitä kyllä pitää lähiaikoina kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. hyvä oli tu sinun ohje. tuli hyvän makuisia leivoksia. kiitos tästä :)

    VastaaPoista