Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Baileys-juustokakku


Mieheni täytti vuosia ja hänen syntymäpäiväksi tein tämän baileys-juustokakun. Kakku oli tosi hyvän makuinen eikä liian makea. Lisäksi tämä oli helppo ja nopea tehdä. 
Aikaisemmin olin ostanut sydän-irtopohjavuoan ja nyt pääsin kokeilemaan sitä ensimmäistä kertaa. 

Ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta. Itse en vain laittanut kakkuun keksireunoja, lisäksi koristelu on omanlainen.


Baileyskakku:

-Pohja:
  • n. 180-200 g kaurakeksejä
  • 75-100 g voita
-Mousse:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 1/4 dl tomusokeria
  • 2 prk mascarpone-juustoa
  • 3 valkuaista
  • 1 dl baileys-likööriä
-Koristeet:
  • vispikermaa
  • marsipaaniruusuja ja -lehtiä

Laita irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja voitele vuoan reunat rasvalla. Sulata voi ja lisää sen joukkoon murskatut kaurakeksit. Painele massa vuoan pohjaan.

Laita liivatelehdet likoaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri vaahdotuksen aikana. Sekoita mukaan mascarpone-juustot. Vaahdota vielä valkuaiset ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Valuta kuuma likööri vaahdon joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada mousse vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli. 


Kakun päälle tein keltaisesta marsipaanista ruusuja ja vihreästä ruusunlehdet. Koristepursotukset on vispikermaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti