Pikeeri on hyvä kuorrutus mm. pikkuleipien ja kakkujen koristelemiseen, koska se kovettuu kuivuessaan kovaksi eikä siten tahriinnu. Lisäksi sen pystyy värjäämään elintarvikeväreillä, joten se on näyttävä koriste.
Pikeeriohje
- 1 kananmunan valkuainen ( noin 1/4dl)
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tippaa sitruunamehua/-tiivistettä
- Lisää/vähennä ohjeen tomusokerimäärää, kunnes pikeeri on haluamasi vahvuista.
- Vatkaa valkuaista ja tomusokeria sähkövatkaimella noin kolme minuuttia. Lisää sekaan sitruunamehutipat ja vatkaa vielä
- Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä (pastaväreillä).
- Laita pikeeri pursotinpussiin ja koristele pikkuleipiä (kirjoitustyllalla) tai pursota kuvioita leivinpaperille ja anna kovettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti