Sivut

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Mud cake (Suklaakakku)


Eilen aamulla tein viikonlopuksi kokeilumielessä ihanan suklaakakun (Mud cake). Tämä oli tosi hyvää ja makeaa, suklaan ystävän unelma! ;) Kuitenkin kaipaa rinnalleen joko jäätelöä tai vaniljakastiketta, vadelmat tuovat raikkautta. 
Tämä on parasta ehkä jääkaappikylmänä, joten kakun voi tehdä jo edeltävänä päivänä valmiiksi. 
Lisäksi mud cake on tosi helppo ja nopea valmistaa ja lopputulos on herkullinen arkeen kuin juhlaankin!

Mud cake:

  • 200 g tummaa suklaata (ohjeessa Fazerin tumma leivontasuklaa)
  • 200 g voita 
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa (esim. mikrossa) ja voi ja kaada vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada massa voideltuun irtopohjavuokaan (n. 25-26cm). Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Jäähdytä ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa. Jäähdyttäminen helpottaa kakun leikkausta ja tarjoilua. 

Mud caken kuuluu jäädä sisältä "raa'aksi" ja paistua vain reunoilta. 


Ohje Fazerilta.

1 kommentti:

  1. Mä tein tätä kerran kahdella suklaalla! Jestas että oli nannaa!

    VastaaPoista