Sivut

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Vadelma-vaniljakakku


Tämän täytekakun tein syntymäpäivilleni. Kakkupohja on pehmeän täytekakkupohjan  mukaan tehty, lisäsin vain joukkoon yhden teelusikallisen vaniljasokeria samaan aikaan jauhojen kanssa. Kakun välissä on vaniljanmakuista hyydyketäytettä ja vadelmahilloa.

-Hyydyketäyte:

  • 1 prk Flora Vanillaa
  • 2 dl vaniljajogurttia 
  • 2dl Vispi Floraa
  • n. 2 rkl sokeria (maun mukaan)
  • 4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet reiluksi viideksi minuutiksi kylmään veteen likoaan. Vatkaa sillä välin Flora vispi ja -vanilla vaahdoksi ja lisää niiden joukkoon jogurtti sekä sokeria oman maun mukaan. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (n.0,5dl). Valuta hieman jäähtynyt liivate vaahdon joukkoon.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen osa irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla sekä laita kerros vadelmahilloa. Kaada päälle parin sentin kerros vaniljahyydyketäytettä. Lisää päälle toinen osa kakkupohjasta, kostuta sekin ja laita taas kerros vadelmahilloa ja hyydyketäytettä. Nosta päälle viimeinen kakkupohjapala ja laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Hyydyketäyte on löysää, joten se valuu helposti kerrosten välistä. Siksi se on hyvä kasata irtopohjavuokaan. Täytteen voi myös valmistaa kahdessa osassa, ja antaa hieman alimman täytteen hyytyä ennenkuin laittaa toisen kakkupohjakerroksen ja valmistaa toisen osan täytteestä. Tällöin kerroksista tulee tasaisemmat.

Hyytynyt ja valmis koristeltavaksi

Sillä välin kun kakku oli hyytymässä, valmistin kakun koristeet. Kukat tein elintarvikevärillä värjätystä mantelimassasta. Mantelimassa on aika löysää, joten sitä on helpompi käsitellä kun ripottelee sen päälle hieman tomusokeria.
Suklaalastut kakun päälle valmistin valkosuklaasta. Sulatin mikrossa 100 grammaa valkosuklaata ja levitin sen tasaiseksi noin puolen sentin vahvuiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja laitoin pakkaseen kovettumaan.

Kun kakkukerrokset olivat hyytyneet tarpeeksi, vuoan reunat pystyi irroittamaan. Kostutin vielä kakun päällimmäisen kerroksen ja levitin lastalla kakun päälle ja reunoille sokerilla maustettua Vispi floraa. Sen jälkeen otin pakkasesta valkosuklaalevyn ja vuolin siitä lastuja juustohöylällä suoraan kakun päälle. Lopuksi pursotin tähtityllalla kakun päälle koristereunat ja reunoille tähdet, sekä asettelin kukat ja sokerihelmet.

Suklaalastut ja mantelimassakukat
Valmis kakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti