Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mansikkahyydykekakku



Herkullinen hyydykekakku käy niin juhlaan kuin arjen herkkuhetkiin! Tämän kesäisen kakun pohjan ja hyydykekerroksen olen tehnyt kahdesta eri reseptistä. Reseptit löysin kirjastosta lainaamastani leivontakirjasta.




Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
  • 1 prk Flora Vanillaa
  • 1 prk Flora Vispiä
  • 400 g pakastemansikoita
  • 3/4 dl sokeria 
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehutiivistettä
  • 5 liivatelehteä
  • 1/2 dl mansikkamehua (pakastemansikoista)
Koristelu:
  • 1 prk Flora Vispiä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • koristehelmiä/nonparelleja
  • vaaleanpunaista elintarvikeväriä
  • Vaaleanpunaista tomusokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella kunnes vaahto on kuohkeaa. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita varovasti.  Paista voidellussa irtopohjavuoassa uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Asettele toinen puolikas irtopohjavuokaan.

Halkaistu kakkupohja


Valmista täyte. Laita mansikat mikroon sulatukselle, tai ota aikaisemmin huoneenlämpöön sulamaan. Vatkaa Flora Vanilla ja Flora Vispi ja sekoita valmiit vaahdot samaan kulhoon. Ota sulaneista mansikoista siivilän läpi mehu talteen liivatetta varten ja soseuta mansikat sauvasekoittimella ( tai haarukalla jolloin soseesta tulee "kokkareisempaa"). Sekoita vaahtojen sekaan mansikkasose, sokeri ja sitruunamehutiiviste. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi.

Soseutetut mansikat ja mansikkamehu


Liota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mansikkamehuun ja odota että liivate sekoittuu mehuun. Itse kiehautin mansikkamehun pienessä kattilassa ja lisäsin liivatteet kiehuvaan mehuun. Lisää liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Lisää täyte pohjan päälle. Nosta toinen pohjanpuolikas täytteen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Irroita vuoasta reunat seuraavana aamuna, ja koristele kakun pinta pursottamalla päällyreunat ja laita nonparelleja. Ripottele siivilän läpi tomusokeria ja pursota muutama koristeruusuke. Viimeistele koristehelmillä ja nonparelleilla.

Koristeet

Valmis nautittavaksi!
 
Hyydykekakun ohjeet kahdesta eri ohjeesta, ohjeet kirjasta Pipareista pitsikakkuun/Ulla Svensk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti