Sivut

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Hortensiakakku


Seitsemäs päivä kesäkuuta täytin vuosia, taas vuosi lähempänä kolmeakymmentä. ;) 26 vuotta tuli mittariin ja ainakin yhtä monta hyvää syytä tehdä kakku. 

Tilasin Leipurin putiikista ihanat hortensia muotit joita samalla pääsin testaamaan. Kukat tein sokerimassasta, jonka värjäsin pastaväreillä sinisen eri sävyihin. Kukan keskelle laitoin sokerihelmet.


Kakkupohjana on 4-munan kakkupohja. Väliin laitoin Royal-suklaamoussen ja toiseen väliin kerman ja kuningatarhillon. Kostutukseen käytin vaniljamaitoa.

Royal-mousse (yhteen väliin):

  • 1 dl kermaa
  • 1,5 Royal suklaapatukkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja kaada sula suklaa kermavaahdon joukkoon. Sekoita kerma ja suklaasula tasaiseksi mousseksi.



Kakun täyttämisen jälkeen levitin kakun päälle sokerikreemin kosteuden eristämiseksi. Näin sokerimassa kakun päällä pysyy hyvänä eikä ime kosteutta itseensä.

Sokerikreemi:

  • 125 g vähäsuolaista voita
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • n. 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
Sekoita sähkövatkaimella voi notkeaksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri pienissä erissä voin joukkoon samalla vatkaten. Lisää lopuksi vielä vesi ja sekoita. Levitä kreemi tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.



Sokerimassalla päällystäminen on suhteellisen vaivatonta. Kannattaa siloittaa kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi koska kaikki muhkurat toistuvat sokerimassassa. Tämän kakun (halk. 24cm) päällystämiseen käytin noin 500 g sokerimassaa. Sokerimassan kaulitsin leivinpaperin päällä ja siitä siirsin kaulimen avulla kakun päälle. Ylimääräiset reunat leikkasin terävällä veitsellä pois. Kukat kiinnitin kakun pintaan Dr. Oetkerin sokerikuorrutteella. 

3 kommenttia:

  1. Kaunis! Kävisi vaikka hääkakuksi!
    Ja onnittelut näin jälkikäteen :)

    VastaaPoista