Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Täytetyt croissantit



Ihanat siskon porukka ja äiti kävi tänään meillä kyläilemässä, joten pöytä piti kaittaa koreaksi! ;) Tarjolla oli croissantteja, jotka leivoin alkuviikosta, aamulla tein niihin hyvän kinkkutäytteen. Lisäksi paistoin juustokakun ja tein Rocky road -paloja

Croissanttitaikinaan kaulataan voi taikinan sisään 3x3 kaulintakaavalla, joten kotioloissa on ehkä hieman haastavaa alkaa tekeen näitä alusta asti. Tai se tuntuu työläältä, kun on tottunut että koulussa on siihen tarvittava kaulauskone jolla on varsin vaivaton näitä valmistaa.. :)

Tässä kuitenkin täyte kinkkucroissantteihin, sopii myös lihavoileipäkakun väliin, tai vaikka suolaisiin tuulihattuihin:


  • 300 g saunapalvikinkkua
  • 100 g sulatejuustoa
  • 50 g majoneesia
  • 100 g kurkkusalaattia
  • 50 g kermaa vaahdotettuna
Ensiksi pilkotaan kinkku kuutioiksi. Sen jälkeen sekoitetaan sulatejuusto, majoneesi ja kurkkusalaatti kinkun joukkoon. Lopuksi vaahdotetaan kerma ja lisätään muiden sekaan. Täyte on hyvä laittaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin josta se on helppo pursottaa croissanttien väliin.


Croissantit halkaistaan kaarevalta puolelta halki ja pursotetaan täyte sisään. Väliin laitoin lisäksi salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua.


2 kommenttia: