Sivut

lauantai 1. syyskuuta 2012

Herkulliset suklaakeksit


Meidän pikkutytön 2-vuotis syntymäpäiväjuhlat on tämän kuun lopussa, mutta sinne asti en ole malttanut odottaa, vaan jotain on jo tullut tehtyä niitä varten. Synttäreiden teema on jo mietitty valmiiksi ja kutsukortit postitusta vaille valmiit. Niistä tulee myöhemmin sitten postausta tänne. ;) 

Tänään tein valmiiksi pakkaseen näitä ihanan suklaisia keksejä. Maistuvat tosi paljon Mud cake -kakulle. Nämä saattavat olla enempi aikuisempaan makuun tummasta suklaasta johtuen, mutta kelpasi kyllä tyttärellekin kun paiston jälkeen maisteltiin. :) Koostumukseltaan nämä ovat pehmeitä ja reunoilta rapeita. Reseptin löysin Kotikokista.

Herkulliset suklaakeksit:
  • 230 g tummaa suklaata
  • 115 g voita
  • 3,3 dl fariinisokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 0,85 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,25 dl kaakaota
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
Lisäksi:
  • hienoa sokeria
  • tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Kaada joukkoon sulatettu suklaa sekä maito ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa massa neljään osaan ja kääri ne kelmuihin. Laita massapötköt pakkaseen, jolloin niistä tulee helpommin käsiteltäviä.

Taikinapötkö
Anna pötköjen olla pakkasessa noin 30 min. Ota yksi pötkö kerrallaan ja leikkaa se kymmeneen osaan. 


Kaada lautaselle hienoa sokeria ja toiselle lautaselle tomusokeria. Pyöritä paloista palloja ja pyöritä pallot ensin sokerissa ja sen jälkeen tomusokerissa.



Laita pallot pellille leivinpaperille ja paina niitä hieman litteäksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 12- 15 minuuttia. Keksit ovat pehmeitä ja murenevia paiston jälkeen, mutta kiinteytyvät hieman jäähtyessään. 


1 kommentti: