Sivut

perjantai 13. tammikuuta 2012

Maapähkinävoicookiet


Nämä cookiet tein valmiiksi poikani lähestyviin 6-vuotis syntymäpäiväjuhliin. Nämä ovat tosi hyvän makuisia, maistuvat hieman Snickers-suklaalle. Rakenteeltaan ovat ihanan pehmeitä ja mureita. :) Resepti on samasta Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta kuin aikaisemmat Blondie-neliöt.



Maapähkinävoicookiet:

  • 225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
  • 2,4 dl sokeria
  • 2,2 dl ruokokidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vanilliinisokeria (oma lisäys, ohjeessa tämän sijaan 0,5 tl vanilja-aromia)
  • 240 g maapähkinävoita
  • 340 g vehnäjauhoja
  • 2,5 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g tummaa suklaata ( ohjeessa 75 g)
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää maapähkinävoi ja sekoita.

Lisää jauhot, sooda ja suola ja sekoita hyvin sileäksi massaksi. Pilko suklaa ja sekoita joukkoon.

Laita uunipellille tasakokoisia taikinakekoja, jätä tilaa taikinalle levitä. Paista uunissa 170 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes cookiet ovat melko litteitä ja reunat hieman ottaneet väriä.

Maistele uunituoreita cookieita vaikkapa kylmän maidon kera! :)


1 kommentti:

  1. Super herkullisen näköisiä ja kuuloisia myös! :-) Varmaan just kylmän maidon kanssa ihan parhaita :-)

    VastaaPoista