Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tipuleivokset


Vielä yksi pääsiäisaiheinen päivitys, nimittäin nämä koulussa tekemäni tipuleivokset. :D Näissä on muropohja, niin kuin bebe-leivoksissa, ja päällä eräästä mangon makuisesta kermahyydykejauheesta tehty mousse. Kotioloissa päälle voisi laittaa jotain pursotettavaa kreemiä, esim. diplomaattikreemiä (kermaa vaahdotettuna 50% ja vaniljakreemiä 50%).
Murokupin pohjalle laitetaan ensin hillosilmä, näissä on hedelmäinen hillo. Päälle pursotetaan kreemistä ensin tipulle vartalo, sen jälkeen pää. Pursotusten jälkeen tiput laitetaan pakkaseen kahdeksi tunniksi jotta kreemi jäätyy. Sen jälkeen tipuja dipataan kuumasileessä, jonka värjäsin keltaisen sävyiseksi. Kuumasile on sama kuin käytetään kiillettä kakkujen päälle. 
Tipujen silmät on tummaa suklaata ja nokat marsipaania. Alle laitetaan leivosvuoka ja leivoksia säilytetään viileässä. :)

Hyviä pääsiäispäiviä! :)

1 kommentti:

  1. Nää tiput on niin suloisia ja hauskoja! :-) Vitsi että alkoi tehdä mieli diplomaattikreemiä, se on niin herkkua!

    VastaaPoista