Sivut

torstai 1. maaliskuuta 2012

Omenahyvekakku ja -leivokset


Terveiset taas ja hyvää lomaa lomalaisille! Odotettu talviloma lähestyy myös täällä. :) Sitten on aikaa leipoa myös lasten kanssa jotain pientä ja ulkoilla. 

Tällä viikolla olen tehnyt muunmuassa daim-kakkua, mustikka-kukkoja, korvapuusteja ja pitkoja sekä tämän omenahyvekakun ja -leivoksia. 


Kakussa ja leivoksissa on muropohjat. Kakussa on kolme murolevyä ja leivosten muropohjat paistettiin leivosvuoissa. 

Täytteeksi tuli vaniljakreemiä, kermaa ja omenaa. Kakussa on täytettä molemmassa kahdessa välissä. Lopuksi  päälle laitettiin kuumamarenki. Kuumamarenkia tehdessä vaahdotetaan sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisäksi keitetään sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi. Kuuma sokeriliemi valutetaan valkuais-sokerivaahdon joukkoon kuumana ja vatkataan kunnes vaahto on kädenlämpöistä. 

Kuumamarenki pursotetaan kakun päälle esimerkiksi tähtityllalla. 

Lopuksi leivoksia ja kakkua käytetään 250 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, jotta pinta saisi kauniin värin. :) 2 kommenttia:

  1. Tämä reseptin on hyvä! =) Ystäväni pyysi minua tekemään omenahyvekakun, mutta en oikein ollut varma miten se tehdään. Netistä löytyi aika huonosti kunnollisia reseptejä. Kiitokset! =) Tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hei, eikö kerma kakun välissä sula, kun uunissa käytetään? :) -Tiina

    VastaaPoista