Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011

Pikeeri


Pikeeri on hyvä kuorrutus mm. pikkuleipien ja kakkujen koristelemiseen, koska se kovettuu kuivuessaan kovaksi eikä siten tahriinnu. Lisäksi sen pystyy värjäämään elintarvikeväreillä, joten se on näyttävä koriste.

Pikeeristä pystyy myös valmistamaan "irtonaisia" koristeita esimerkiksi kakkujen tai muffinssien päälle.


Pikeeriohje

  • 1 kananmunan valkuainen ( noin 1/4dl)
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tippaa sitruunamehua/-tiivistettä

- Lisää/vähennä ohjeen tomusokerimäärää, kunnes pikeeri on haluamasi vahvuista.
- Vatkaa valkuaista ja tomusokeria sähkövatkaimella noin kolme minuuttia. Lisää sekaan sitruunamehutipat ja vatkaa vielä
- Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä (pastaväreillä).
- Laita pikeeri pursotinpussiin ja koristele pikkuleipiä (kirjoitustyllalla) tai pursota kuvioita leivinpaperille ja anna kovettua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti