Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mansikkahyydykeleivos

 Näitä leivoksia tein kokeilumielessä mansikkahyydykekaku täytteestä. Vuokina käytin Brunon Italian leivosvuokia.
Täyte riittää kokonaiseen hyydykekakkuun, joten kannattaa käyttää osa täytteestä vaikka pieneen kakkuun tai pienentää reseptiä.

Koska aikaisempaa kokemusta ei ollut hyydykeleivosten tekemisestä, niin valmiita hyydykeleivoksia oli hankala irroittaa vuoista ja ne olivat vaikea saada ehjänä irti, vaikka voitelin vuoat. Irroittamista voisi helpottaa jos vuoraa vuoat kelmulla ennen täytteen laittamista, itse en ole sitä vielä kokeillut. Myös täyte on hyytyneenä aika lohkeilevaa, joten parin liivatelehden lisääminen reseptiin saattaisi jämäköittää leivoksia.

Täytteen annostelin lusikalla vuokiin ja laitoin hyytymään yön yli jääkaappiin. Näistä vuoista irroitin leivokset venyttämällä vuoan reunoja sivuille päin ja kumoamalla ne lautaselle.
Kannattaa kumota valmiit leivokset alustalle josta ne syödään tai tarjoillaan, koska leivosten liikuttaminen on hankalaa.
Koristelin leivokset sokerilla maustetulla ja vaaleanpunaisella elintarvikevärillä värjätyllä Vispi Floralla, sekä syötävillä koristehelmillä.

Hyydyketäytteen ohje (hieman muunneltuna) Pipareista pitsikakkuun/Ulla Svensk


.

1 kommentti: