Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

Day of the dead -kakutTein tänään 40-vuotis synttärijuhliin kakkuja, juhlien teemana oli day of the dead (meksikolainen halloween). Kakkuihin toivottiin teeman mukaista koristelua ja oransseja gerberoita. Isompi kakku on 7 munan kakkupohjasta tehty ja pienempi 4 munan kakkupohja. Kakku on päällystetty vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Koristeet on sokerimassaa, hämisseitit pikeeriä ja pääkalloa maalasin pastaväreillä. Kakut on laktoosittomia.
Näitä oli ihan mielettömän mukava tehdä!Isomman kakun välissä on vadelmahillo ja kerma, pienemmässä on mansikkahillo ja kerma. Kostutukseen käytin kostutusvettä (vettä jossa sokeria 10%, kiehautetaan ja jäähdytetään. Esim. vettä 500g ja sokeria 50g) sekä sokerimassan eristeenä voikreemiä. Voikreemi oli tosi helppo levittää, pehmeää eikä tarvinut pehmittää mikrossa, ja lopputulos oli tasainen. Hyvä voikreemin ohje tässä:

voikreemi

  • 500 g temperoitua (huoneenlämpöistä) voita/margariinia
  • 1,25 dl vettä
  • 250 g sokeria
Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kiehauta ja jäähdytä. Vaahdota temperoitu voi tai margariini valkoiseksi vaahdoksi (noin 15-25 min.) Lisää vaahtoon kokonaan jäähtynyt sokerivesi ja vaahdota täyteen tilavuuteen. Tästä määrästä riitti hyvin näihin kahteen kakkuun, ja ylimääräistä jäi vielä jolla päällystäisi vaikka kolmannenkin kakun. Paljon onnea 40-vuotiaalle sankarille!! :)

5 kommenttia: