Sivut

perjantai 13. tammikuuta 2012

Blondie-neliöt


Nämä Blondie-neliöt ovat hyvä vaihtoehto tummille suklaanmakuisille Brownies-paloille. Nämä käyvät myös valkosuklaasta pitäville sekä pähkinöiden ystäville. :)
Reseptin näihin löysin Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Sieltä löytyi myös muita herkkuja joita aijon kokeilla.


Blondie-palat:

  • 225 g valkosuklaata
  • 185 g voita
  • 225 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 300 g vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 180 g pekaanipähkinöitä

Tämä ohje on suurennettu 1,5 kertaiseksi, koska tein piirakan uunipellille ja ohjeessa oli käytetty pienempää uunivuokaa. Lisäksi ohjeessa yksinkertaiseen annokseen laitettiin 1,5 tl vanilja-aromia eikä vaniljasokeria lainkaan. 


- Sulata suklaa ja voi. Lisää sulaan seokseen sokeri ja sekoita hyvin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot, suola  ja pilkotut pekaanipähkinät ja sekoita kunnes ainekset ovat sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista uunissa 170 asteessa n.25-35minuuttia (ohjeessa 35-40min.) kunnes pinta on saanut hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. 

Jäähtyneenä ripottelin pinnalle vielä tomusokeria (oma lisäys).

1 kommentti: