Sivut

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Karjalanpiirakat


Perinteisiä karjalanpiirakoita. :)

Puuro piirakoihin

  • 2 l vettä
  • 440 g puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 220 g maitojauhetta
  • 220 g voita
  • 13 g suolaa
Keitä ensin riisit vedessä, noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään maitojauhe ja vesi (2dl). Sekoita seos riisien joukkoon. Lopuksi sekoita voi ja suola puuron joukkoon ja jäähdytä puuro.


Kuoritaikina

  • 2,5 dl haaleaa vettä
  • 7 g suolaa
  • 13 g voita
  • 220 g vehnäjauhoja
  • 200 g ruisjauhoja
Laita kulhoon halea vesi, suola ja rasva. Lisää jauhot, sekoita hyvin (esim. taikinakoukulla) noin 3-5 minuuttia.


Kauli kuoritaikina noin 1mm:n vahvuiseksi ja ota pyöreällä muotilla (halk. n. 8-12 cm) palasia.


Pursota jäähtynyt puuro pursotinpussilla kuoritaikinoiden päälle.


Levitä puuro tasaiseksi taikinan päälle esim. veitsen avulla. Rypytä taikinan reunat sormilla nipistämällä piirakan reunoiksi.


Laita piirakat uunipellille, paista uunissa +270 asteessa kunnes piirakat ovat ottaneet hieman väriä. Voitele heti uunituoreet karjalanpiirakat voi-maitoseoksella (maitoa 1,5 dl, voita 50g).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti