Perinteisiä karjalanpiirakoita. :)
Puuro piirakoihin
- 2 l vettä
- 440 g puuroriisiä
- 2 dl vettä
- 220 g maitojauhetta
- 220 g voita
- 13 g suolaa
Keitä ensin riisit vedessä, noin 15 minuuttia. Sekoita keskenään maitojauhe ja vesi (2dl). Sekoita seos riisien joukkoon. Lopuksi sekoita voi ja suola puuron joukkoon ja jäähdytä puuro.
Kuoritaikina
- 2,5 dl haaleaa vettä
- 7 g suolaa
- 13 g voita
- 220 g vehnäjauhoja
- 200 g ruisjauhoja
Laita kulhoon halea vesi, suola ja rasva. Lisää jauhot, sekoita hyvin (esim. taikinakoukulla) noin 3-5 minuuttia.
Kauli kuoritaikina noin 1mm:n vahvuiseksi ja ota pyöreällä muotilla (halk. n. 8-12 cm) palasia.
Pursota jäähtynyt puuro pursotinpussilla kuoritaikinoiden päälle.
Levitä puuro tasaiseksi taikinan päälle esim. veitsen avulla. Rypytä taikinan reunat sormilla nipistämällä piirakan reunoiksi.
Laita piirakat uunipellille, paista uunissa +270 asteessa kunnes piirakat ovat ottaneet hieman väriä. Voitele heti uunituoreet karjalanpiirakat voi-maitoseoksella (maitoa 1,5 dl, voita 50g).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti