Elämäni ensimmäinen käpykakku! Tämä käpykakku on pieni, kahden munan kakkupohjasta tehty. Kakun kerrosten välissä on luumukermaa, eli kermaa, vaniljarahkaa ja luumuhilloa
-tietenkin luumua, onhan kohta joulu! :D
Ensiksi kakkupohja leikataan kolmeen osaan ja välystetään normaaliin tapaan, eli (vadelma)marmeladi/hillo ja (luumu)kerma, ja tietenkin kostutus (tässä 10% sokerivesi).
Sen jälkeen kakku muotoillaan kävyn muotoon, reunoilta leikatut palat nostetaan kakun päälle.
Seuraavaksi kakku päällystetään voikreemillä. Kreemin ohjeen löydät vaikkapa tästä.
Sitten kakun päälle kaulataan ruskeasta marsipaanista noin 2,5 mm vahvuinen päällinen.
Lopuksi marsipaaniin puristetaan puhtailla saksilla vekkejä, jotta kakku muistuttaisi käpyä. Ei kuitenkaan leikata marsipaania läpi asti.
Käpyyn voi muotoilla marsipaanista vielä kannan ja päälle ripsauttaa tomusokeria. :)
Nam! Näitä tuli tehtyä joskus koulussa, mutta kotona en oo kyllä koskaan tehnyt :-)
VastaaPoista